Project Sierra Leone

The Blue Hour is een samenwerking aangegaan met de Stichting Smarter Hospital. Smarter Hospital is een stichting zonder winstoogmerk en is een gezamenlijk initiatief van bevriende artsen met lokale aanwezigheid in Sierra Leone en een multidisciplinair team in Nederland dat samen projecten definieert ter ondersteuning en verbetering van lokale gezondheidszorg en kinderopvang in Sierra Leone.

Word een Lange Termijn Sponsor!

Er zijn verschillende manieren om een lange termijn sponsor te worden. We hebben in samenwerking met Smarter Hospital drie verschillende abonnementen ontworpen.

Samenwerking

Smarter Hospital gelooft in een wereld waarin bekwame mensen, andere mensen die nog niet in staat zijn zichzelf te helpen, kunnen helpen. In samenwerking met lokaal bestuur en lokale aanwezigheid, kunnen we de gezondheidszorg en de kinderopvang in Sierra Leone op een slimme en praktische manier verbeteren. Het Smarter Hospital team omvat verschillende talenten en vaardigheden, bijvoorbeeld gezondheidszorg, kinderopvang en IT-expertise.

De Smarter Hospital Foundation werkt voornamelijk aan het volgende:

  • Zorg te verbeteren voor ziekenhuizen in Sierra Leone met artsen, medicijnen, medische apparatuur, infrastructuur, training, kennis en IT.
  • Het verbeteren van het basisonderwijs in Sierra Leone door de infrastructuur en onderwijsmethoden te verbeteren.
  • Het verbeteren de kinderopvang in Sierra Leone met een focus op ebola-weeskinderen.

Waarom Sierra Leone?

Sierra Leone is één van de armste landen ter wereld. Het land is de afgelopen jaren langzaam uit een diepe depressie geklommen nadat het totaal was ontwricht en verwoest door een gruwelijke burgeroorlog, die tussen 1991 en 2001 heeft gewoed. Doordat er tientallenjaren geen geld is geïnvesteerd in onderwijs en zorg, is dit nu nog erg primitief.

Wie gingen u voor?